Adrian Lewis had het lange tijd lastig, maar versloeg Keegan Brown uiteindelijk met 4-2
NOS Sport

Taylor fluitend door, Lewis met pijn en moeite

Bij de WK darts (PDC) hebben Phil Taylor en Adrian Lewis geen fouten gemaakt. De nummers twee en drie van de plaatsingslijst bereikten de laatste zestien door respectievelijk Mark Webster en Keegan Brown uit te schakelen in de tweede ronde.

Daarvoor moest Lewis in zijn partij wel diep gaan. Brown, vernoemd naar de voetballer Kevin Keegan, maakte het hem behoorlijk lastig. Na een weifelende start, herpakte Lewis zich op tijd. De Jackpot maakte een achterstand in de vierde set ongedaan om op 2-2 te komen.

Ook daarna beet Brown fel van zich af, maar hij kon niet voorkomen dat Lewis uitliep naar een 4-2 zege. In de derde ronde ontmoet Lewis de winnaar van de wedstrijd tussen Raymond van Barneveld en de Engelsman Jamie Caven.

Taylor snel klaar

Zestienvoudig wereldkampioen Taylor had een stuk minder moeite met Webster, die op de beslissende momenten de dubbels niet wist te vinden. Taylor had aan vier sets genoeg om de Welshman naar huis te sturen.

In de volgende ronde stuit Taylor op Kim Huybrechts. De Belg won verrassend met 4-3 van Ian White. Cristo Reyes schreef darthistorie door zich als eerste Spanjaard bij de laatste zestien op de WK te scharen. Hij versloeg Kevin Painter met 4-3.

Phil Taylor verslaat Mark Webster met 4-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl