NOS Schaatsen

Ter Mors wil in 2015/2016 weer knallen

  • ANP
    Jorien ter Mors

Schaatsster Jorien ter Mors zet een punt achter het schaatsseizoen. Nadat ze in de zomer overtraind was geraakt en daardoor tot dusver dit seizoen nog niet in actie kwam, heeft Ter Mors nu besloten zich geheel te richten op het seizoen 2015/2016.

"Ik hoop het nieuwe schaatsseizoen weer te kunnen knallen, fit te kunnen openen en weer mooie te dingen te laten zien", zei Ter Mors in Studio Brasil, het Jaaroverzicht Sport van de NOS.

Ter Mors combineert shorttrack en langebaanschaatsen. Tijdens de Olympische Spelen in februari in Sotsji kwam ze in beide disciplines uit. In de aanloop naar het huidige seizoen raakte Ter Mors overtraind. De voorbije weken trainde ze een uur per dag onder leiding van shorttrack-bondscoach Jeroen Otter, maar wedstrijden moest ze aan zich voorbij laten gaan.

Weliswaar verloopt haar herstel goed, maar Ter Mors beseft dat forceren niet verstandig is en richt daarom haar vizier op het nieuwe seizoen. "Ik ben gewoon nog niet fit genoeg. Ik zit momenteel in een stijgende lijn, alleen het is nog niet voldoende om op wedstrijdniveau te schaatsen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl