NOS Nieuws

Dode en gewonde op brandende Italiaanse veerboot

Bij de ontruiming van een brandende veerboot tussen Griekenland en Italië is tot nu toe één dode gevallen. Het gaat om een Griekse man. Dat meldt de Italiaanse kustwacht. Volgens de Italiaanse televisiezender RAI gaat het om een man die van het schip op een reddingsboot probeerde te springen.

Ook is er een gewonde gevallen. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend.

Onder de passagiers zijn vier Nederlanders. Een man is gered. Een andere man en een echtpaar zijn nog aan boord.

Op de boot wachten volgens de Italiaanse marine nog 287 mensen op redding. 190 mensen zijn gered, onder wie één Nederlander.

Evacuatie

Helikopters vliegen af en aan maar hebben grote moeite om de boot te bereiken. In het gebied is het inmiddels donker en stormt het. Er zijn hoge golven en windstoten van 90 kilometer per uur.

Volgens correspondent Conny Keessen is een sleepboot er zojuist in geslaagd aan te leggen aan de boot. De brand op het schip is inmiddels onder controle.

Brand

Rond 06.00 uur brak er door onbekende oorzaak brand uit op het autodek van het schip. De Norman Atlantic voer toen in de buurt van het Griekse eiland Othonoi. Het schip was op weg van het Griekse Patras naar Ancona in Italië.

De Griekse minister van Zeevaart zei alles te doen om iedereen te redden, "maar dit is een van de moeilijkste reddingsoperaties die we ooit moeten doen".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl