De bestuurder van deze quad werd overreden door een vrachtwagen
NOS Nieuws

Doden door winterweer in Europa

In Duitsland en Frankrijk zijn doden gevallen door het winterweer dat ook Nederland gisteren in zijn greep had. Een 27-jarige automobilist reed door de gladheid in de Franse Alpen in een ravijn.

In Duitsland verongelukte een quad-rijder die op de snelweg A5 in de slip was geraakt. De man viel van het voertuig en werd overreden door een vrachtwagen.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. De chauffeur van de vrachtwagen is doorgereden. Mogelijk heeft de bestuurder het ongeluk niet opgemerkt. De snelweg werd enkele uren afgesloten.

Botsing

In de deelstaat Hessen overleed een 51-jarige vrouw toen ze met haar auto op een tegenligger botste. Ze was door de gladheid op de verkeerde weghelft terechtgekomen.

De 25-jarige zoon van de vrouw die meereed raakte lichtgewond, evenals de 23-jarige tegenligger.

Havens en vliegvelden dicht

In Frankrijk strandden zo'n 15.000 auto's in de sneeuw. Duizenden mensen moesten de nacht doorbrengen in noodopvang. Op twintig plekken was slaapruimte geregeld.

De haven van Calais moest enige uren dicht vanwege de harde wind. Door de hoge golven kon er niet worden aangelegd. Een veerboot uit Groot-Brittannië moest rechtsomkeert maken.

Op Franse luchthavens werden veel vluchten geannuleerd. Duizenden mensen kwamen daardoor vast te zitten in de vertrekhallen. Vandaag wordt veel minder overlast verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl