Fransen in de Savoie doen sneeuwkettingen onder hun auto
NOS Nieuws

15.000 auto's vast in Franse sneeuw

De sneeuwval heeft ook in andere landen in Europa overlast veroorzaakt op de wegen. Vooral in de Franse Alpen staan veel mensen vast. Volgens het departement Savoie, in het zuidoosten van Frankrijk, konden aan het begin van de avond 15.000 auto's nergens meer heen vanwege de sneeuw.

Veel wegen naar skigebieden zijn moeilijk begaanbaar en om die reden afgesloten. Gestrande automobilisten worden opgevangen in gymzalen en sportcomplexen.

We hebben nog bier in de auto liggen. We maken er wel wat van.

Ruud Verbij, gestrande Nederlander

Ook veel Nederlanders die op weg zijn naar de Franse Alpen zijn gestrand. Een van hen, Ruud Verbij, was op weg naar Le Corbier, maar kon na Chambéry niet verder rijden. "We zijn opgevangen in een sporthal. Er zijn matrassen uitgedeeld, maar alleen voor bejaarden en kinderen. De rest moet op de grond slapen", zegt hij.

Volgens hem zijn er zo'n 300 tot 400 mensen die in de sporthal worden opgevangen. Alle hotels in de omgeving zijn volgeboekt.

Het is volgens Verbij nog niet zeker of ze morgen hun reis naar Le Corbier kunnen vervolgen. "Morgenochtend wordt pas gekeken of de wegen weer opengaan. Maar we hebben nog bier in de auto liggen, dus we maken er wat van", lacht hij.

  • Ruud Verbij / NOS Ooggetuige
    Kinderen slapen samen op een matras
  • Ruud Verbij / NOS Ooggetuige
    De sporthal in Chambéry
  • Ruud Verbij / NOS Ooggetuige
    Er worden tafeltjes uitgedeeld
  • Ruud Verbij / NOS Ooggetuige
    "We proberen er het beste van te maken"
  • Ruud Verbij / NOS Ooggetuige
    Niet voor iedereen is er een matras
  • Ruud Verbij / NOS Ooggetuige
    In de sporthal worden 300 tot 400 mensen opgevangen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl