NOS Schaatsen

Kemkers kijkt niet meer naar het schaatsen

Kemkers kijkt niet meer naar het schaatsen

Gerard Kemkers nam deze zomer afstand van de schaatssport en kwam terecht in het voetbal, bij FC Groningen. "Missen is een te groot woord, want ik kom deze periode verbazingwekkend goed door".

De voormalig coach van Sven Kramer en Ireen Wüst wil even niets met het schaatsen te maken hebben. "Ik kijk alleen naar de uitslagen. Dat is een afspraak die ik met mezelf heb gemaakt. Ik kijk toch te veel als coach naar de wedstrijden."

Ik kijk alleen naar de uitslagen. Dat is een afspraak die ik met mezelf heb gemaakt.

Gerard Kemkers

Kemkers houdt nog wel contact met zijn voormalige pupillen, maar alleen maar op persoonlijk vlak. Hij voelt zich nog te partijdig en te veel coach om een passieve rol op de achtergrond te spelen. "Ik heb voor mezelf bepaald om rigoureus afstand te nemen. Een deel is dat zelfbescherming, een ander deel is om de nieuwe 'richtingen' van Sven en Ireen een kans te geven."

Even doorgaan

Eigenlijk wilde Kemkers een jaar eerder al uit de schaatssport stappen, maar het team dat hij om zich heen had, zorgde dat hij nog even doorging. Dat 'Sotsji-jaar' was voor de TVM-ploeg erg succesvol. "Maar als je me daarvoor had gevraagd 'wat ga je doen?', dan had ik gezegd dat ik zéker afstand zou gaan nemen. Dat is nodig, ik moet, ik wil. Even de hele boel resetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl