Gevluchte dorpelingen maken eten klaar in een opvangkamp in Assam
NOS Nieuws

Tienduizenden op de vlucht voor etnisch geweld India

Na een uitbraak van etnisch geweld in de Indiase deelstaat Assam zijn tienduizenden mensen op de vlucht geslagen. Ongeveer 85.000 burgers schuilen in gemeentehuizen, scholen en opvangkampen, melden veiligheidsdiensten in het noordoosten van het land.

Een paar dagen geleden vielen zeker 65 doden toen gewapende stamleden op verschillende plaatsen aanvallen uitvoerden op leden van een andere stam. Sommige slachtoffers waren met pijlen gedood.

De politie gaat ervan uit dat Bodo-rebellen achter het geweld zitten. De Bodo's zijn oorspronkelijke bewoners van Assam en vechten al jaren voor een onafhankelijke staat.

Wraakacties

Na de serie aanvallen volgden enkele wraakacties, waarbij negen doden vielen. De Indiase president Modi veroordeelde het geweld en stuurde de veiligheidsdiensten erop af. Er zijn bijvoorbeeld vijfduizend extra agenten ingezet.

De politiemensen hebben woningen uitgekamd op zoek naar de daders, maar de bewoners zijn er nog niet gerust op. "De situatie blijft gespannen', zegt een lokale politiechef. "Mensen durven niet terug naar huis."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl