NOS NieuwsAangepast

Treinverkeer in hele land weer op gang

  • ANP
    Besneeuwde trein in Amsterdam
  • NOS / Anna Pruis
    Gestrande reizigers in Utrecht
  • Elger van der Wel / NOS
    Ten zuiden van Utrecht rijden nauwelijks treinen
  • ANP
    Een sneeuwpop
  • Annemieke van Put / NOS
    Witte weilanden langs de A18 in de Achterhoek
  • SQ Vision
    Bij Best was de A2 een tijdje afgesloten vanwege een ongeluk met een vrachtwagen
  • SQ Vision
    Ook aan de zuidkant van Eindhoven gebeurde een ongeluk

Sneeuw en harde wind veroorzaken flinke problemen voor automobilisten en het treinverkeer. Ten zuiden van Utrecht komt het treinverkeer geleidelijk aan weer op gang nadat de meeste treinen in deze regio vanmorgen enige tijd stil hadden gestaan. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat rond 14.00 uur alle treinen weer rijden.

En in Eindhoven hebben de bussen de remise weer verlaten nadat het openbaar vervoer vanmorgen was stilgelegd. Vervoersorganisatie Hermes nam die noodmaatregel nadat enkele bussen betrokken waren bij botsingen.

Na asbest nu sneeuw in Roermond

De grootste problemen op de weg doen zich voor op de A27 van Utrecht naar Breda. Tussen Werkendam en Nieuwendijk is een vrachtwagen met aanhanger geschaard. De weg is afgesloten en automobilisten wordt aangeraden deze weg te vermijden.

Rozenburg

Vanmorgen vroeg kwamen vrachtwagens in het zuidwesten al in de problemen. Zo schaarde een vrachtwagen met aanhanger op de A15 tussen Ridderkerk en Rozenburg bij het knooppunt Benelux.

En ook op de N59 tussen Zierikzee en Hellegatsplein raakte een vrachtwagencombinatie in problemen. De weg was daar enige tijd afgesloten.

Verder zijn er veel problemen op de wegen rond Eindhoven. Op de A2 zijn bij het knooppunt Ekkersweijer in beide rijrichtingen ongelukken gebeurd. Ook hier is een vrachtwagen geschaard. In Vught raakte een sneeuwruimer van de weg en belandde in een sloot.

Paarden

Bij knooppunt De Hogt staan vrachtwagens dwars op de rijweg omdat ze door de gladheid niet tegen een hellend wegdeel opkwamen. In een van de wagens werden paarden vervoerd, die zijn ongedeerd.

Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen dat automobilisten hun snelheid drastisch moeten aanpassen vanwege de overlast door de (natte) sneeuw en de harde wind.

Sneeuwschuivers aan het werk in Weert

Omdat boomtakken kunnen bezwijken onder de laag sneeuw, krijgen wandelaars van Staatsbosbeheer het advies om vandaag de bossen te mijden.

Het is veel veiliger om in de duinen te gaan lopen, zegt Staatsbosbeheer.

Vanavond droog

Weerdiensten verwachten dat het in de loop van de avond overal droog wordt. Komende nacht kunnen de wegen opnieuw glad worden door opvriezing van sneeuw en natte weggedeelten.

Het gaat 2 tot 6 graden vriezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl