Toeristen komen aan bij het opvangcentrum in Jerantut
NOS Nieuws

Nederlandse toeristen geëvacueerd uit vakantiepark Maleisië

Na een urenlange reddingsoperatie zijn tientallen toeristen die vastzaten in een vakantiepark in Maleisië geëvacueerd. Onder de vakantiegangers zijn zestien Nederlanders. Dat melden lokale media.

De toeristen kwamen door zware regenval vast te zitten in het Mutiara Taman Negara Resort, dat in een natuurpark in het oosten van Maleisië ligt. Het gebied ging dinsdag gebukt onder de zwaarste regenval sinds 1971.

Door de vele regen is de rivier de Tembeling buiten zijn oevers getreden en werd het vakantieoord afgesloten van de buitenwereld. Maleisische reddingswerkers hebben de gestrande toeristen met bootjes weggehaald van het vakantieoord. Ze zijn naar een opvangcentrum in de buurt gebracht en vervolgens per helikopter naar de stad Jerantut vervoerd.

In het vakantieoord verbleven naast Nederlanders ook toeristen uit Canada, Duitsland en Frankrijk.

Moesson

Maleisië zit midden in de moesson. Dit jaar zijn al bijna 60.000 mensen geëvacueerd uit de deelstaten Kelantan, Terengganu en Pahang. In Kelantan vielen door het noodweer in twee weken tijd zeker vier doden.

Iedereen in Maleisië wordt gewaarschuwd de kust en riviermondingen te vermijden. De komende tijd houdt de regenval aan en wordt zeer hoogwater verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl