De bouwput bij Maastricht. Is er gefraudeerd met de urenregistratie?
NOS Nieuws

Fraude-onderzoek naar bouw A2-tunnel Maastricht

Het Openbaar Ministerie doet onderzoek naar fraude bij de aanleg van de tunnel in de A2 bij Maastricht. Volgens een woordvoerder gaat het in de zaak om valsheid in geschrifte. Het onderzoek is vrijwel afgerond.

Volgens De Limburger/Limburgs Dagblad zijn de algemeen directeur van projectorganisatie Avenue2 en een andere manager in november verhoord. Avenue2, waarin Strukton en Ballast Nedam samenwerken, verzorgt de hele infrastructurele operatie waarmee Maastricht beter bereikbaar moet worden.

Een woordvoerder van Strukton laat weten dat de twee topmannen zijn gehoord in het kader van een langlopend onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar arbeidstijden. Over onregelmatigheden is Strukton niets bekend.

Urenregistratie

Volgens bronnen waarop De Limburger/Limburgs Dagblad zich baseert, draait het onderzoek om fraude met de urenregistratie van de Portugese betontimmerlieden die aan de tunnel werkten.

Ruim een jaar geleden trok FNV Bouw aan de bel over uitbuiting van zeventig Portugese en Poolse bouwlieden door Avenue2. De werkgever hield maandelijks forse bedragen in van het loon van de bouwlieden voor onder meer huisvesting in slooppanden langs de snelweg.

De zaak werd onderzocht en in januari van dit jaar besloot Avenue2 eigener beweging een deel van het ingehouden loon terug te betalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl