Ronald van Raak verwijt de ministers Blok en Schippers politieke onwil

SP hekelt uitstel uitvoering wet over topinkomens

De SP heeft er geen goed woord voor over dat de ministers Blok en Schippers, beiden VVD, de wet over de normering van de topinkomens nog niet willen invoeren voor de sectoren wonen en zorg. De ministers zeggen dat er meer tijd nodig is voor een zorgvuldige invoering van de wet.

SP-Kamerlid Ronald van Raak noemde het uitstel in het NOS Radio 1 Journaal een kwestie van politieke onwil: "Dit lijkt op een politieke afrekening van de VVD." Volgens Van Raak zet de VVD het de PvdA op deze manier betaald dat drie senatoren in de Eerste Kamer tegen de Zorgwet van minister Schippers stemden.

Dit lijkt op een politieke afrekening van de VVD.

Ronald van Raak, SP

De wet over de beperking van de topinkomens in de publieke sector werd maandag aangenomen in de Eerste Kamer. De wet was ingediend door minister Plasterk (PvdA), maar de voltallige fractie van de VVD stemde tegen. De wet beperkt de inkomens van topbestuurders tot het salaris van een minister. Voorheen was dat het salaris van de premier, wat een verlaging betekent van zo'n 50.000 euro.

Van Raak zegt dat de ministers tijd genoeg hebben gehad om de wet in te voeren, omdat die immers al door de Tweede Kamer is aangenomen. Hij zegt dat de wet een norm stelt die onmiddellijk moet worden uitgevoerd. Na het kerstreces zal hij de ministers Blok en Schippers daarover ter verantwoording roepen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl