De kerstmarkt waar gisteren een man op inreed
NOS Nieuws

Bezoeker kerstmarkt Nantes overleden

In het Franse Nantes is een bezoeker van de kerstmarkt overleden, waar gisteren een man op was ingereden. President Hollande heeft dat bekendgemaakt.

Tien mensen raakten bij de aanval gewond, van wie vijf ernstig. De automobilist die op de bezoekers inreed, was volgens ooggetuigen verward en rook naar drank.

Over de identiteit van dader is weinig bekend. Volgens een Franse krant is de automobilist een 25-jarige man. Hij probeerde na zijn daad om zichzelf in zijn auto dood te steken. Hij ligt zwaar gewond in het ziekenhuis, maar zou buiten levensgevaar zijn.

Veiligheidsmaatregelen

In Frankrijk zijn de veiligheidsmaatregelen verscherpt naar aanleiding van de aanvallen op politieagenten en winkelend publiek. Zo zijn 300 extra militairen ingezet in publieke ruimtes.

Zondag reed in Dijon al een automobilist opzettelijk op voetgangers in. Op vijf plekken in de stad verwondde hij zo elf mensen. Zaterdag verwondde een man in een politiebureau bij Tours drie politiemensen met een mes, hij riep daarbij "Allah is groot". Die man werd doodgeschoten door een andere politieman.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl