Ploegleiders Michael Boogerd, Jean-Paul van Poppel en Erik Breukink
NOS Wielrennen

Roompot zeker van Vlaams voorjaar

Team Roompot heeft de eerste uitnodigingen binnen. De nieuwe wielerploeg van Johnny Hoogerland staat in het voorjaar aan de start van onder meer de Ronde van Vlaanderen, de Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem.

"We mogen het openingsweekend (Omloop en Kuurne) rijden en daarnaast ook alle Flanders Classics", aldus ploegleider Erik Breukink. "We wachten nog op de ASO." De Tour-organisatie, die ook verantwoordelijk is voor koersen als Parijs-Roubaix, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, heeft nog geen wildcards uitgedeeld. "Zij moeten de startbewijzen verdelen onder vrij veel ploegen. Wat dat betreft kennen we onze plek."

De oranje shirtjes zijn eind januari voor het eerst te zien op Mallorca. Daarna volgen in elk geval de Ster van Bessèges, de Ruta del Sol en voorjaarsklassiekers als Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Dwars door Vlaanderen, de E3 Prijs, Gent-Wevelgem, Ronde van Vlaanderen, Scheldeprijs en de Brabantse Pijl.

"Wie precies waar gaat rijden, weten we nog niet. Dat bespreken we vanaf 12 januari op trainingskamp in Spanje", aldus Breukink.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl