Tandarts Mark van N. op een archieffoto bij zijn Nederlandse praktijk
NOS Nieuws

Omstreden tandarts moet van rechter naar Frankrijk

De Nederlandse tandarts Mark van N. mag gewoon uitgeleverd worden aan Frankrijk om daar berecht te worden. De tandarts vocht zijn uitlevering met een kort geding aan, maar zonder succes. De rechter in Den Haag oordeelt dat de gezondheidstoestand van de tandarts uitlevering niet in de weg staat.

Van N. wordt ervan verdacht in Frankrijk bij tientallen patiënten gebitten onherstelbaar te hebben beschadigd. Zo zou hij gezonde tanden en kiezen hebben getrokken en soms de kaak van patiënten hebben gebroken. Justitie in Frankrijk wil hem vervolgen voor zware mishandeling.

Behandeling

De tandarts zegt dat hij vanwege zijn behandeling voor psychische problemen en suïcidale gedachten Nederland niet kan verlaten. De rechter is het daar niet mee eens en stelt dat de man ook in Frankrijk behandeld kan worden.

De advocaat van N. gaat in hoger beroep tegen de uitspraak.

Mark van N. werd in september door Canada uitgezet naar Nederland, nadat hij daar was opgepakt vanwege wanpraktijken als tandarts. In Canada werd hij ook verdacht van moord op zijn vrouw. Van N. bekende dat hij zijn vrouw heeft geholpen bij haar zelfmoord. De Nederlandse justitie onderzoekt nog of Van N. hiervoor vervolgd zal worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl