Bergsma rijdt komend weekend in Heerenveen de NK allround
NOS Schaatsen

Bergsma rijdt toch NK allround

Lange tijd twijfelde Jorrit Bergsma over zijn deelname aan de KPN NK allround en vorige week leek hij zelfs al een streep gezet te hebben door het toernooi, maar de Fries heeft besloten komend weekend toch van start te gaan in Heerenveen.

"Misschien wordt het waardeloos, misschien wordt het iets moois", tast Bergsma voorafgaand aan zijn eerste allrroundtoernooi nog in het duister over zijn allroundcapaciteiten. "Ik ben heel benieuwd hoe ik ga rijden."

WK afstanden prioriteit

Bergsma liet aan het begin van het seizoen al weten allroundambities te hebben. Die plannen leken een vroege dood te sterven omdat de stayer zich vooral hoopt te plaatsen voor de 10.000 meter van de WK afstanden. Dat in hetzelfde weekend moet gebeuren. Daarvoor nog drie afstanden rijden, leek op het eerste gezicht niet ideaal, maar daar gaat de Fries dus nu toch aan beginnen.

Een andere optie was alleen de 10.000 meter rijden tijdens een aparte kwalificatiewedstrijd op zondagochtend.

"In een na-olympisch jaar is er ruimte voor iets nieuws. Ik denk dat ik ook een betere schaatser wordt door de kortere afstanden onder de knie te krijgen, maar de WK afstanden blijven het belangrijkste. Daar ben ik goed in, daar kan ik de prijzen pakken. Dit is om te leren en misschien iets voor de komende jaren."

NK Allround, live bij de NOS

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl