Ben Oude Nijhuis (82) in de uitzending van het tv-programma Pauw
NOS Nieuws

Ben Oude Nijhuis Held van het jaar 2014

Ben Oude Nijhuis, de man die de problemen in verpleeghuizen aankaartte, is door kijkers van het tv-programma Pauw verkozen tot Held van het jaar 2014. Dat is bekendgemaakt in de laatste aflevering van het VARA-programma van dit seizoen.

Oude Nijhuis kreeg 31 procent van de stemmen. Er waren 16 kandidaten voor de titel.

Misstanden

Oude Nijhuis zocht begin november de publiciteit met een artikel in het Algemeen Dagblad. Samen met de vader van staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) vroeg hij aandacht voor misstanden in een Haags verpleeghuis waar zijn vrouw woont.

De dag erop ging Oude Nijhuis daarover in Pauw in gesprek met de staatssecretaris.

Trots

Omdat Oude Nijhuis inmiddels is overleden, nam zijn zoon de titel Held van het jaar 2014 in ontvangst. Ron Oude Nijhuis zei trots te zijn op zijn vader. Hij hoopt dat zijn vader iets heeft bereikt voor de zorg en dat zijn strijd niet voor niets is geweest.

Het debat over de zorg is dan wel aangezwengeld, volgens Ron Oude Nijhuis moet er nog veel gebeuren. "Vorige week zondag zaten we met alle kinderen bij onze moeder en dan vraag je iets aan de verpleegkundige en hoor je weer: ik weet het niet, ik ben vandaag invaller," zei hij in Pauw.

Oude Nijhuis overleed een kleine twee weken na de uitzending van Pauw aan een hersenbloeding.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl