Siem de Jong volgt de verrichtingen van Ajax en PSV op de voet
NOS Voetbal

Siem de Jong mikt op rentree eind januari

Siem de Jong heeft in dienst van Newcastle United nog maar weinig van zijn kunsten kunnen vertonen. Kort na zijn overstap van Ajax naar Engeland liep de middenvelder op de training een dijbeenblessure op en die houdt hem al maanden aan de kant. Eind januari hoopt hij zijn rentree te kunnen maken.

"Ik hoop over drie weken weer met de groep te kunnen trainen, maar het zal ergens eind januari worden voordat ik weer fit ben. Ik baal er heel erg van. Eigenlijk is het mijn langste blessure en die komt juist op dit moment", zei De Jong in Langs de Lijn.

Afgelopen zomer verliet De Jong Ajax, na vier seizoenen op rij landskampioen geworden te zijn. Net als vorig jaar gaan de Amsterdammers na de winterstop proberen het gat met PSV te dichten.

"Ajax heeft het toch wel redelijk goed gedaan, als je kijkt waar ze staan. Het is niet vaak zo dat ze er zo voor hebben gestaan als dit seizoen en de achterstand is dit jaar een stuk kleiner dan voorgaande jaren. En ik denk dat we in het verleden wel vaker bewezen hebben dat het mogelijk is."

Maar tegenstanders maken het ook niet makkelijk door heel erg in te zakken tegen Ajax.

Siem de Jong over de kritiek op Ajax

Toch is het spel van Ajax dit seizoen minder sprankelend dan eind vorig seizoen. "Ik snap de kritiek als je kijkt naar de amusementswaarde. Maar tegenstanders maken het ook niet makkelijk door heel erg in te zakken tegen Ajax."

"Soms moet het iets opportunistischer en moet de bal gewoon naar voren als het echt vast zit. Dat is iets waar ze ieder jaar op hameren”, aldus de Jong, die behalve de verrichtingen van zijn oude club ook de wedstrijden van zijn broer Luuk in de gaten houdt.

Ik zat de scores te kijken, maar eigenlijk moet ik bekennen dat ik dacht dat het 3-3 was geworden.

Siem de Jong over PSV-Feyenoord (4-3)

Weliswaar via de livescores, want niet altijd is hij in de gelegenheid de wedstrijden live te bekijken. “Tijdens PSV-Feyenoord zat ik in het stadion van Tottenham. Ik zat de scores te kijken, maar eigenlijk moet ik bekennen dat ik dacht dat het 3-3 was geworden. Ik had mijn telefoon bij 3-3 namelijk al in mijn zak gedaan”, zegt hij lachend.

Zijn broer Luuk was in dat duel verantwoordelijk voor drie treffers. "Met de kop is hij heel gevaarlijk en bij PSV hebben ze goede spelers op de flanken lopen. Ik denk dat hij heel veel goals kan maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl