Cesc Fàbregas juicht na zijn goal tegen Stoke City

Chelsea wint bij Stoke City

In de Premier League heeft koploper Chelsea Manchester City slechts twee dagen naast zich geduld. Nadat City zaterdag op gelijke hoogte was gekomen door een 3-0 zege op Crystal Palace, namen de Londenaren maandag weer afstand door met 2-0 te winnen bij Stoke City.

Binnen twee minuten stond Chelsea al op voorsprong tegen de ploeg van voormalig PSV'er Erik Pieters. Uit een voorzet van Cesc Fàbregas kopte John Terry raak.

Fàbregas beslist duel

Een eenvoudige overwinning op de nummer dertien van de ranglijst leek in de maak, maar Chelsea had ondanks een overwicht moeite om gaten te vinden in de verdediging van The Potters.

Pas diep in de tweede helft viel de beslissing in Britannia Stadium. Eden Hazard bediende Fàbregas met een steekpass, waarna de Spanjaard de bal niet perfect leek te raken, maar doelman Asmir Begovic toch met een diagonaal schot verschalkte.