Gertjan Verbeek gaat aan de slag in Bundesliga 2
NOS Voetbal

Verbeek: tweede Bundesliga een grote competitie

Dat Gertjan Verbeek zijn trainerscarrière begin 2015 voortzet bij VfL Bochum, een club die speelt in de tweede Bundesliga, deed menig wenkbrauw fronsen. Weliswaar doet hij een stapje terug, volgens Verbeek is de tweede Bundesliga een erg aansprekende competitie.

"Het is echt een grote competitie, met veel aandacht en spelers die een heel aardig potje kunnen voetballen", zei de voormalig trainer van onder meer sc Heerenveen en Feyenoord. "Er zitten hier in Bochum gewoon 20.000 supporters op de tribune. Dat heeft me doen besluiten hier aan het werk te gaan."

Vooral het vertrouwen dat hij voelde, was belangrijk om Verbeek te overtuigen. "Ze waren heel duidelijk dat ze me hebben benaderd om de wijze waarop ik me heb gepresenteerd bij Nürnberg. Dat speelde ook wel mee. Dat ze heel bewust naar jou zoeken, omdat ze denken dat ze met jou een volgende stap kunnen maken."

Ze waren heel duidelijk dat ze me hebben benaderd om de wijze waarop ik me heb gepresenteerd bij Nürnberg.

Gertjan Verbeek

VfL Bochum bezet in de tweede Bundesliga momenteel de elfde plaats. "Ze zijn afgelopen tijd behoorlijk afgezakt, omdat ze veel gelijk hebben gespeeld. Uiteindelijk is de ambitie om te kijken of we weer de stap kunnen maken naar de Bundesliga", zegt Verbeek.

Verbeek zag een dienstverband bij NAC onlangs niet zitten. VfL Bochum vergelijken met de eredivisie is echter lastig voor hem. "Als je kijkt naar ploegen uit de eredivisie die de afgelopen jaren tegen Bochum hebben gespeeld, dan hebben die bijna nooit gewonnen", aldus de 52-jarige trainer.

“Afgaand op de wedstrijd die ik heb gezien, denk ik dat Bochum heel goed mee zou kunnen komen in het rechterrijtje van de eredivisie. Ze hebben hier een begroting van 20 tot 22 miljoen en op dit moment kunnen clubs als Groningen en Heerenveen daar heel moeilijk aan komen."

Verbeek gepresenteerd bij VfL Bochum

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl