NOS Nieuws

Vuilniswagen rijdt in op mensen in Glasgow

Eerste beelden uit Glasgow

In het centrum van de Schotse stad Glasgow is een vuilniswagen op winkelende mensen ingereden. Daarbij zijn zes mensen om het leven gekomen. Ook zijn er enkele zwaargewonden.

De truck raakte door nog onbekende oorzaak van de weg, schepte een aantal mensen en belandde uiteindelijk tegen de muur van een hotel.

"Afschuwelijke situatie hier in George Square. Ik ben er nu. Het is duidelijk dat er slachtoffers zijn gevallen", zegt een ooggetuige.

Er is nog weinig informatie over de toedracht van het ongeluk. Mogelijk heeft de chauffeur een hartaanval gehad. De politie heeft de straten in de buurt afgesloten.

De Britse premier Cameron heeft laten weten dat hij meeleeft met de slachtoffers en de hulpverleners. "Ik word voortdurend op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen", zegt de premier.

De politie zegt dat er veel telefoontjes bij de hulpdiensten binnenkomen van mensen die bang zijn dat iemand uit hun omgeving onder de slachtoffers is. "Help als u ongedeerd bent alstublieft de hulpdiensten door uw familie te laten weten dat u veilig bent", zegt de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl