NOS Nieuws

'Seksuele intimidatie voetbalclub Zeeburgia'

De politie onderzoekt beschuldigingen van seksuele intimidatie bij de Amsterdamse amateurvoetbalclub Zeeburgia. Ook loopt er een onderzoek naar berichten over fraude bij de club.

Verscheidene jeugdtrainers zouden zich schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie, meldt Het Parool. Een van die trainers zou moeders van pupillen in ruil voor seks speeltijd voor hun kinderen hebben beloofd. De man is jeugdcoördinator bij Zeeburgia.

Criminele geldstromen

Enkele ouders waren naar de KNVB gestapt en die heeft de politie ingeschakeld. "En via een ander kanaal zijn bij ons berichten binnengekomen over mogelijke criminele geldstromen bij de club", zegt een woordvoerder van de Amsterdamse politie.

Het bestuur van Zeeburgia wil alleen zeggen dat het zelf in april van dit jaar ook een onderzoek heeft gedaan naar geruchten over seksuele intimidatie, maar dat dat niets heeft opgeleverd.

Kweekvijver

Voetbalclub Zeeburgia staat bekend als kweekvijver voor voetbaltalent. Zo hebben Adam Maher, Luciano Narsingh en Oussama Tannane bij de club gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl