Yvonne van Vlerken tijdens de fietswissel op de WK Ironman
NOS Sport

Limburg volgend jaar op kalender Ironman

Limburg is volgend jaar op 2 augustus het toneel van een triatlonwedstrijd uit de Ironman-reeks.

De Ironman-wedstrijden worden gehouden over de klassieke afstanden: 3,86 kilometer zwemmen, 180,2 kilometer wielrennen en 42,195 kilometer hardlopen, de marathonafstand. Maastricht is de start- en finishplaats van het duursportevenement.

De Ironman-organisatie heeft vanwege de ligging en goede bereikbaarheid het oog op Limburg laten vallen. "De regio heeft met de Amstel Gold Race en de WK wielrennen in 2012 laten zien grote sportevenementen aan te kunnen. Dit heeft een rol gespeeld bij onze keuze", liet Thomans Dieckhoff, topman van Ironman, weten.

Eerste keer in Nederland

Voor de organisatie hebben de provincie Limburg en de gemeenten Maastricht, Sittard-Geleen en Valkenburg de handen ineen geslagen. Samen trekken ze jaarlijks 240.000 euro uit om het evenement de komende drie jaar te huisvesten. Het is de eerste keer dat de befaamde triatlon in Nederland wordt gehouden.

De Ironman wordt elk jaar in elf verschillende regio’s wereldwijd gehouden, onder andere in Zuid-Afrika, Zweden en op Lanzarote. Afgelopen jaar waren er in totaal ruim 150.000 deelnemers. De besten kwalificeren zich voor het WK triatlon op Hawaï.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl