Wintersporters in het Franse skigebied Val d'Isere, 21 december 2014
NOS Nieuws

Witte Kerst verwacht in de Alpen

Goed nieuws voor de mensen die komende week op wintersport gaan naar de Alpen. De meeste skigebieden zijn nu nog groen, maar tijdens de Kerstdagen gaat het sneeuwen, meldt Weerplaza.

Tot aan Kerstavond blijft een dik pak sneeuw uit, maar tijdens Kerstnacht begint er sneeuw te vallen in de noordelijke Alpen van Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland. De sneeuwval zal een tijdje aanhouden, waardoor de sneeuwgrens zakt tot in de dalen.

Naar verwachting valt er gemiddeld tussen de 10 en 25 centimeter. "Dat is niet erg veel, maar in combinatie met de sneeuwkanonnen is er vast wat van de skipistes te maken", schrijft Weerplaza.

Niet verheugen

De sneeuw valt vooralsnog alleen in het noorden van het Alpengebied. De zuidelijke Alpen krijgen in de nacht naar Tweede Kerstdag wel wat sneeuw, maar de regio's Aosta, Wallis, Zuid-Tirol, Dolomieten, Oost-Tirol en Karinthië moeten zich niet te veel verheugen op een vers pak.

De kerstvakantie begon voor veel wintersporters slecht. Vorige week lag er in de lagere skigebieden nauwelijks sneeuw. Alleen in de skigebieden boven de 1800 meter was het wit, maar in de meeste dorpen bleef het groen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl