Sven Kramer ziet toekomst in de ploeg van Lotto-Jumbo
NOS Schaatsen

Kramer wilde wat anders en 'dat gaat goed'

Sven Kramer wilde een andere aanpak van zijn training en bij Jac Orie heeft hij dat gevonden. "Ik heb het heel erg naar mijn zin", legde de Fries uit waarom hij zijn contract bij Lotto-Jumbo tot medio 2016 heeft verlengd.

"Bovendien heeft de ploeg met deze sponsor de intentie om tot en met de volgende Olympische Spelen in 2018 door te gaan", aldus Kramer, die tevreden is over de samenwerking met Orie. "In het begin is het van beide kanten aftasten, elkaar leren kennen."

"Ik wilde qua training ook wat anders dan voorgaande jaren. Daar heb ik bewust voor gekozen. Dat gaat tot nu toe goed."

Kramer hoopt aan de hand van Orie zijn prestaties op de 1.500 meter te verbeteren. "Ik begon goed met een NK-titel, maar daarna had ik moeite om de goede lijn door te trekken. Het gaat nu beter, al is de 1.500 meter iets meer een loterij dan de 5.000 of 10.000 meter."

De 28-jarige Fries kijkt uit naar de NK allround, die op 27 en 28 december in Heerenveen plaatsvinden. "De grote titeltoernooien komen er weer aan. Dan gaat het weer om het 'echie'. Vorig seizoen heb ik geen allround-toernooien gereden, dus het zal ook even wennen zijn (Kramer werd gediskwalificeerd bij NK allround, red)."

"Ervan overtuigd dat Sven progressie boekt"

Ook Orie toonde zich opgetogen over de langere samenwerking met Kramer. "De samenwerking verloopt vanaf de eerste dag hartstikke goed. Ik ben ervan overtuigd dat Sven de komende tijd op zijn afstanden progressie gaat boeken."

Kramer geeft toelichting op contractverlenging

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl