NOS Nieuws

Franse politie alert na incidenten Dijon en Tours

  • AFP
    De politie verzamelt bewijs in Dijon waar voetgangers bewust werden aangereden

De Franse politie schroeft de veiligheidsmaatregelen op na twee incidenten in het afgelopen weekeinde. Zaterdag stak een man met een mes op twee politieagenten in, waarna hijzelf werd doodgeschoten door de politie. In Dijon, in het oosten van het land, reed gisteravond een man verschillende keren op voetgangers in, onder de uitroep 'Allah is groot'. Elf mensen raakten gewond.

De dader in Dijon is een man van 40 met psychische problemen, die sinds de jaren 90 een bekende is van de politie. De aanklager liet vandaag weten dat de man geen banden heeft met terreurgroepen. Hij is meer dan 150 keer opgenomen wegens problematisch gedrag, de laatste keer nog in de herfst.

Minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve bracht vanochtend een bezoek aan de gewonden in een ziekenhuis in Dijon.

Dreigement

De anti-terreurafdeling van de politie onderzoekt beide incidenten. IS en andere terreurgroepen hebben herhaaldelijk opgeroepen tot aanvallen op doelen in Frankrijk, wegens de deelname van Frankrijk aan de strijd in Irak tegen IS. Sommige extremisten hebben gezegd dat bij aanvallen wapens kunnen worden gebruikt die gemakkelijk voorhanden zijn, zoals messen en auto's.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl