Het is onduidelijk of Moisander (links) en Schöne na de winterstop nog samen op de bank bij Ajax zitten
NOS Voetbal

Schöne mag niet weg bij Ajax, Moisander wel

Ajax staat mogelijk voor een drukke transferperiode in de winterstop. De club wil Lasse Schöne koste wat kost binnenboord houden, maar doet minder moeilijk over een vertrek van Niklas Moisander.

"Schöne mag niet weg. Als hij gaat, dan aan het einde van het seizoen", zegt trainer De Boer over de Deen, die in deze jaargang bij de meeste doelpunten van zijn ploeg is betrokken. "Ook als we niet lekker in de wedstrijd zitten, blijft hij zijn eigen ruimte creëren. Hij haalt iedere wedstrijd minimaal een zesje of zeven."

Moisander mag de komende weken wel uitkijken naar een andere club. "Maar ik kan hem nog heel goed gebruiken", benadrukt De Boer. "Hij hoeft van mij zeker niet weg en hij zal, denk ik, alleen naar een heel mooie club vertrekken. Als hij beter is dan een jonge speler, dan zal ik hem gewoon blijven opstellen, ook al loopt zijn contract af."

Hopen op snelle komst van Sinkgraven.

Frank de Boer

Ajax ziet in Daley Sinkgraven een welkome versterking en De Boer wil hem het liefst deze winter al verwelkomen. Al beseft de trainer dat de positie van linkermiddenvelder in zijn ploeg goed is bezet met Lucas Andersen, Thulani Serero en ook Viktor Fischer.

"Maar ik vind Sinkgraven een goede speler", zegt De Boer. "Als hij snel komt, dan kan hij aan ons spel wennen. En hij zal gewoon gaan spelen als hij beter is dan anderen."

De 19-jarige Sinkgraven maakte in de eerste helft van de competitie indruk bij sc Heerenveen. Ajax waagde in het begin van het seizoen al een vergeefse poging om hem naar Amsterdam te halen. De middenvelder heeft inmiddels ook de belangstelling van buitenlandse clubs getrokken, maar heeft laten weten dat hij zich voorlopig graag in de eredivisie wil ontwikkelen.

Milik

De Boer zinspeelt tot slot op de definitieve komst van Arkadiusz Milik, die zich in Amsterdam goed ontwikkelt. "Milik is met 20 jaar nog jong, maar bij ons krijgt hij de kans", aldus de coach. "Het mooie van hem is dat hij nog lang niet tevreden is en zich iedere dag wil verbeteren."

"Ik denk dat het voor beide partijen beter is dat we de optie in zijn contract snel lichten", zegt De Boer. Ajax kan de spits voor een vastgesteld bedrag van ruim 2,5 miljoen euro definitief overnemen van Leverkusen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl