Veiligheidscontroles op het vliegveld van Frankfurt

Wapencontroles op vliegveld Frankfurt onvoldoende

De veiligheidscontroles op het vliegveld van Frankfurt laten ernstig te wensen over. Dat schrijft de Europese Unie in een geheim rapport waarop de Duitse krant Bild am Sonntag de hand heeft weten te leggen. Volgens de krant slaagden undercover-controleurs er in de helft van de gevallen in om wapens of andere gevaarlijke voorwerpen door de passagierscontroles te krijgen.

De problemen zouden vooral veroorzaakt worden doordat het personeel slecht is opgeleid. Zo zou het niet goed weten hoe het de beelden van de röntgenapparatuur moet interpreteren, waarmee de handbagage van passagiers wordt gecontroleerd.

Ook op een aantal andere Europese luchthavens zouden de controles niet goed zijn, maar welke dat zijn, is niet duidelijk.

Schengen

De Europese Unie heeft gedreigd Frankfurt de status van Schengen-luchthaven te ontnemen. Dat zou betekenen dat reizigers die via Frankfurt naar een andere Schengen-bestemming willen doorreizen opnieuw door de veiligheidscontrole moeten.

Volgens een woordvoerder van het vliegveld zijn direct nadat de resultaten van de testen bekend werden 2500 medewerkers op cursus gestuurd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl