Antoine Griezmann viert zijn gelijkmaker in de uitwedstrijd tegen Athletic Bilbao

Atlético blijft in spoor van Real en Barcelona

Aan de hand van Antoine Griezmann knokte Atlético Madrid zich tegen Athletic Club van een achterstand naar een ruime overwinning. Atlético stond bij rust nog met 1-0 achter, maar mede door drie doelpunten van de Fransman wonnen de bezoekers in Bilbao met 4-1.

De thuisploeg kwam in stadion San Mamés na een kwartier op voorsprong via Mikel Rico, die de bal uit een vrije trap in het doel van kopte. Na rust stelde Atlético snel orde op zaken en eiste Griezmann de hoofdrol voor zich op.

De 1-1 en 2-1 vielen binnen zeven minuten. De Fransman kopte na een mooie aanval de gelijkmaker tegen de touwen, waarna Raúl Garcia vanaf de stip scoorde.

Griezmann bewees vervolgens nogmaals zijn waarde. Hij ging eerst alleen op de keeper af en faalde niet. In de slotfase tikte hij ook nog de 4-1 binnen.

Atlético Madrid staat na zestien wedstrijden op 35 punten, vier minder dan koploper Real Madrid dat één keer minder speelde. Barcelona staat tweede met 38 punten.