Een fan van Arsenal verkleed als de kerstman
NOS Voetbal

Eredivisie ligt stil, maar Engeland voetbalt vrolijk verder

Terwijl in Nederland en de meeste Europese voetbalcompetities de winterstop is ingegaan, maakt Engeland zich op voor een marathon aan wedstrijden. In nog geen week tijd worden daar in alle divisies drie competitieronden afgewerkt.

De eredivisie wordt op 18 januari 2015 hervat. Langer duurt de pauze in Duitsland. Vanwege de veelal barre winters in met name het zuiden en oosten van het land, ligt de Bundesliga stil tot 30 januari. In Spanje (3 januari), Italië (5 januari) en Frankrijk (7 januari) is de winterstop zo weer voorbij.

Traditioneel wordt in Engeland eind december en begin januari vrijwel dagelijks in de vier profdivisies gevoetbald. Dat is voor het merendeel van de clubs financieel zeer interessant, omdat wedstrijden in deze periode doorgaans het meest worden bezocht.

Feestdagen

Voor de familie hebben Ronald Koeman en Louis van Gaal de komende feestdagen weinig tijd. Koeman speelt met Southampton op Tweede Kerstdag in Londen tegen Crystal Palace. Twee dagen later komt op zondagmiddag Chelsea op bezoek en op Nieuwsjaardag volgt Arsenal. Van Gaal speelt op dezelfde dagen met Manchester United tegen achtereenvolgens Newcastle United (thuis), Tottenham Hotspur (uit) en Stoke City (uit).

Tijd om bij te komen is er niet, in het eerste weekend van 2015 (3 en 4 januari) begint ook voor de clubs in de Premier League het toernooi om de FA Cup.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl