Ricky van Wolfswinkel

Van Wolfswinkel en Vormer scoren

Ricky van Wolfswinkel heeft met een doelpunt een bijdrage geleverd aan de zege van Saint-Étienne op Évian. De spits zette de thuisploeg na twintig minuten op 2-0.

Saint-Étienne, dat uiteindelijk met 3-0 won, kwam door de overwinning op de vierde plaats op vijf punten van koploper Olympique Marseille, dat Lille met 2-1 versloeg. Évian zakte naar de achttiende plek, een degradatieplaats. De club heeft nog wel een inhaalduel met Lille tegoed.

Olympique Lyon blijft lijstaanvoerder Marseille op de huid zitten. Op bezoek bij Girondins Bordeaux werd een overtuigende 5-0 overwinning geboekt. De doelpunten kwamen van Alexandre Lacazette (twee), Corentin Tolisso, Nabil Fekir en Jordan Ferri. Lyon staat nu, net voor Paris Saint-Germain dat zaterdag punten inleverde, op de tweede plaats op twee punten van Marseille.

België

In België deed Ruud Vormer van zich spreken bij Club Brugge. De middenvelder zette zijn ploeg in de thuiswedstrijd tegen Racing Genk in de 55ste minuut op voorsprong. Het elftal van trainer Michel Preud'homme liep vervolgens uit naar 4-1 en heeft drie punten meer dan Anderlecht, dat zaterdag met 2-0 won bij Waasland-Beveren won.

Genk haakte voorlopig af in de strijd om de bovenste plaats en volgt op negen punten van Brugge.

Griekenland

In Griekenland handhaafde PAOK Saloniki zich aan de leiding. De koploper, met Hedwiges Maduro als basisspeler, won op bezoek bij Levadiakos met 2-1 en houdt zo één punt voorsprong op Olympiakos Piraeus, de club van Ibrahim Afellay.

Portugal

In Portugal eindigde het duel tussen koploper Benfica en hekkensluiter Gil Vicente en een magere 1-0 voor de favoriet. De Argentijn Nicolás Gaitán maakte na een half uur de enige treffer in Estádio da Luz. Ola John had weer eens een basisplaats, maar werd een kwartier voor tijd gewisseld.