Dortmund-trainer Jürgen Klopp is treurig na de nederlaag tegen Werder Bremen

Klein lichtpuntje voor Borussia in Bundesliga

Borussia Dortmund gaat een van de donkerste kerstdagen in zijn 105-jarige bestaan tegemoet, maar de laatste plek in de Bundesliga blijft de trotse 'traditionsverein', die twee seizoenen geleden nog de landstitel veroverde, in ieder geval bespaard.

Hekkensluiter SC Freiburg verspeelde tegen Hannover in de slotfase een 2-0 voorsprong, waardoor Dortmund op basis van doelsaldo nog net boven Freiburg blijft staan.

De winterstop komt als geroepen in Dortmund. De vier vrije weken geven de geplaagde club tijd om bij te komen en te hergroeperen, zei Dortmund-trainer Jürgen Klopp na de nederlaag tegen Werder Bremen op zaterdag. "We hebben nu de tijd om de batterij op te laden. We gaan rechtzetten wat we fout hebben gedaan."

Vijfklapper Hoffenheim in Berlijn

Hertha BSC werd in de laatste wedstrijd van het jaar getrakteerd op een zware nederlaag. De ploeg van trainer Jos Luhukay verloor in eigen huis met 5-0 van Hoffenheim.

Al bij de rust had Hertha drie doelpunten om de oren gekregen. John Brooks speelde een ongelukkige wedstrijd. De Amerikaan werkte de bal halverwege de eerste helft in eigen doel en veroorzaakte twee minuten later een strafschop, die Sejad Salihovic benutte.

Het was de eerste van twee strafschoppen die de Bosniër binnenschoot, want tien minuten later was hij opnieuw trefzeker vanaf elf meter. Ditmaal mocht hij aanleggen na een overtreding van Nico Schulz op Andreas Beck.

Sven Schipplock zorgde een kwartier voor tijd voor de vierde goal, waarna Sebastian Rudy in de slotfase nog wat zout in de Berlijnse wonden strooide.

De Nederlandse spelers van Hertha kwamen niet in actie. John Heitinga was door Luhukay buiten de selectie gelaten, terwijl Roy Beerens geblesseerd is.