Martin Skrtel bezorgde Liverpool diep in de blessuretijd een punt

Liverpool op valreep naast Arsenal

Liverpool heeft in de Premier League in blessuretijd een punt gepakt in de thuiswedstrijd tegen Arsenal. Martin Skrtel kopte in de zevende van de negen minuten extra tijd de 2-2 binnen uit een hoekschop van Adam Lallana.

Philippe Coutinho scoorde vlak voor rust voor de thuisploeg, maar in blessuretijd van die eerste helft werd het alweer gelijk via Mathieu Debuchy. Olivier Giroud zette Arsenal halverwege de tweede helft op voorsprong.

Die voorsprong leek de ploeg van Arsène Wenger vast te houden tot het einde van de wedstrijd, maar diep in de blessuretijd gooide Skrtel roet in het eten. Kort daarvoor moest Liverpool met tien man verder na de tweede gele kaart voor Fabio Borini.

Het was uitgerekend Skrtel die ervoor had gezorgd dat de wedstrijd liefst negen minuten langer duurde. De verdediger van Liverpool moest langdurig worden verzorgd vanwege een hoofdwond, maar hij kon verder spelen. Met het aangebrachte verband om zijn hoofd hielp hij zijn club toch nog aan een punt.

Beide ploegen klimmen door het behaalde punt een plaatsje in de Premier League. Arsenal is nu zesde, Liverpool tiende.