NOS Voetbal

Van der Vaart vecht voor terugkeer in Oranje

Van der Vaart wil terug in Oranje

Rafael van der Vaart heeft een zwaar jaar achter de rug. Zijn club Hamburger SV voorkwam ternauwernood degradatie uit de Bundesliga en door een kuitblessure moest de 109-voudig international het WK in Brazilië aan zich voorbij laten gaan.

Voor de 31-jarige Van der Vaart is het dan ook duidelijk wat er in 2015 moet gebeuren. Hij wil weer succesvol zijn met HSV. Ook nu heeft zijn club het zwaar in de Bundesliga en dat moet anders. "Als we met HSV tiende zouden staan, zou het al lekker zijn. Helemaal voor de supporters. Dat geeft ons wat lucht", zegt hij.

Ik zal beschikbaar blijven voor Oranje tot ik niet meer kan lopen.

Rafael van der Vaart

En als het goed gaat bij zijn club, hoopt Van der Vaart ook weer voor Oranje te gaan spelen. Dat boek is nog niet gesloten. "Ik ben ongelooflijk trots om voor Oranje te spelen. Ik zal beschikbaar blijven tot ik niet meer kan lopen. Het is aan mezelf. De laatste weken speel ik goed, het is jammer dat er dit jaar geen interland meer is."

Ruud van Nistelrooij, oud-speler van HSV en momenteel assistent-bondscoach van Oranje, heeft wat dat betreft goed nieuws voor Van der Vaart. Of hij nog in beeld is bij bondscoach Guus Hiddink? "Natuurlijk, dat lijkt me duidelijk."

Het contract van Van der Vaart loopt na dit seizoen af. Hij weet nog niet hoe zijn toekomst eruit gaat zien, maar een terugkeer naar Ajax is uitgesloten. "Ajax is en blijft mijn club, maar ik ben nog heel ambitieus. Ik wil gewoon een heel goed seizoen spelen. En dan blijf ik hier of ik ga nog ergens anders heen. Terug naar Nederland zie ik nu niet voor me. Dat is een buikgevoel. Ik doe alles vanuit het buikgevoel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl