Torgeir Børven

FC Twente scoort twee keer in blessuretijd en wint

FC Twente heeft in eigen huis dankzij twee treffers in blessuretijd een zeker lijkende nederlaag kunnen afwenden. Dankzij de 3-2 zege sluit Twente het voetbaljaar af op de vijfde plaats in de eredivisie.

Youness Mokhtar opende de score voor Twente na een klein kwartier door na een assist van Kamohelo Mokotjo de bal in de verre hoek te schieten. Willem II liet zich pas na een half uur gelden, maar toen was het ook direct raak: een voorzet van rechts van Ben Sahar belandde voor de voeten van Ali Messaoud die doelman Sonny Stevens verraste met een fraaie boogbal.

Twente drukt door

Mokhtar testte Willem II-doelman Kostas Lamprou nog voor rust met een dwarrelende vrije trap en Hakim Ziyech raakte de bal verkeerd na een voorzet van diezelfde Mokhtar en zag de bal naast het doel verdwijnen.

Twente had ook na de pauze het initiatief maar verzuimde de daaruit voortvloeiende kansen te benutten. Zo miste Mokhtar kort na rust een opgelegde kans na een fraaie aanval en een voorzet op maat van Orlando Engelaar.

Willem II kon het zich stilaan veroorloven wat meer aan te aanvallen en sprong aanzienlijk zorgvuldiger met zijn kansen om. Bij een aanval over links bereikte Messaoud Robbie Haemhouts, die niet aarzelde niet en hard met links binnenschoot.

Rood en twee goals

Toen tien minuten voor tijd invaller Renato Tapia na onbesuisd inkomen met rood van het veld moest, leek een nederlaag voor Twente onafwendbaar. Maar Andreas Bjelland ramde twee minuten in blessuretijd, na knap voorbereidend werk van Jesús Corona, van dichtbij de 2-2 tegen de touwen.

Voor de Tilburgers werd het drama compleet toen invaller Torgeir Børven zich even later in het Tilburgse strafschopgebied knap vrijspeelde en de thuisploeg naar 3-2 knalde.