Beveiligers bij Paleis Huis ten Bosch
NOS Nieuws

Rol Beatrix in onderhoud paleis moest geheim blijven

De opmerking dat koningin Beatrix destijds "zeer terughoudend" was om onderhoud te laten plegen aan Paleis Huis ten Bosch, had niet naar buiten mogen worden gebracht. Dat zegt Binnenlandse Zaken naar aanleiding van publicaties door de NOS en NRC Handelsblad over het achterstallige onderhoud in het paleis.

Zowel de NOS als NRC Handelsblad had een Wob-verzoek ingediend bij Binnenlandse Zaken om te achterhalen waarom het paleis in zo'n slechte staat is.

In de digitale beantwoording van Binnenlandse Zaken aan de NOS stond de gewraakte zin over Beatrix, in de schriftelijke versie die het NRC ontving, was die passage weggehaald.

Menselijke fout

Het ministerie laat desgevraagd weten dat de zinnen ook uit de digitale versie geschrapt hadden moeten worden. De woordvoerder spreekt van een "menselijke fout, waar de verantwoordelijke ambtenaar flink van baalt".

De passage "Hare Majesteit de Koningin is al jaren zeer terughoudend als het gaat om onderhoud of aanpassingen aan paleis Huis ten Bosch", hoorde volgens Binnenlandse Zaken niet thuis in de beantwoording, omdat dit een persoonlijke opvatting van de opsteller van de nota zou weergeven.

De renovatiekosten van Paleis Huis ten Bosch, waar de koninklijke familie op termijn gaat wonen, worden geschat op 35 miljoen euro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl