NOS Sport

Haase maakt favorietenrol waar op NK

Haase verslaat De Bakker in finale NK tennis

Robin Haase heeft het NK tennis in Rotterdam op zijn naam geschreven. In de eindstrijd was de als eerste geplaatste Haase, die het toernooi al drie keer eerder wist te winnen, met tweemaal 7-5 te sterk voor Thiemo de Bakker, de nummer twee van de plaatsingslijst.

Haase is de opvolger van Igor Sijsling, die dit jaar ontbrak in het Rotterdamse Topsportcentrum. Eerder won de 27-jarige Hagenaar het toernooi al in 2011, 2009 en 2006.

In beide sets leverde De Bakker zijn servicegame in op 5-5, waarna Haase zich op eigen service verzekerde van setwinst. In de laatste game liet hij zijn eerste wedstrijdpunt nog onbenut, maar na een sterke service was het op het tweede wel raak.

Aangeslagen

Na verlies van de eerste set oogde De Bakker erg aangeslagen. Haase kreeg meerdere kansen op een servicebreak, maar verzuimde door te drukken. In de slotfase van set twee leek De Bakker met gedurfd tennis een derde set uit het vuur te slepen, maar zo ver kwam het niet.

"Dit beschouw ik eigenlijk al als het eerste toernooi van het nieuwe jaar, dus dit is een mooie start", zei Haase na afloop. "Ik zit midden in een trainingsfase en heb elke dag hard getraind. Ik heb nu voor het eerst spierpijn en dat is echt uniek voor mij."

Thiemo de Bakker en Robin Haase bereidden zich in Rotterdam voor op het nieuwe tennisseizoen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl