NOS Sport

Nederlandse turners zijn geen nette schooljongens

Turners laten teamgevoel aan de wereld zien

"Wij willen naar de Olympische Spelen", vertelt Casimir Schmidt op het Univé Gymgala in Almere, waar een weekend lang shows worden gegeven door turners uit de hele wereld. Ook de Nederlandse mannenploeg is aanwezig en de turners vertellen over hun doel: de Spelen in Rio de Janeiro. "Dan moeten we iets bereiken wat nog nooit bereikt is."

Om het teamgevoel van de Nederlandse turners te tonen, zijn Casimir Schmidt, Bart Deurloo en Epke Zonderland te zien in de clip van het nummer WAR van de Nederlandse band Kensington. "We willen ons aan de wereld laten zien", zegt Schmidt. "Turners zijn niet alleen maar nette schooljongens in een pakje. We zijn stoere jongens, met lef, en we willen iets bereiken."

Eigen waarde

Zonderland is tevreden over de videoclip. "Muziek is belangrijk voor ons team. Het voelt goed, dit is iets wat bij ons past", vertelt hij. Niet alle Nederlandse turners zijn te zien in de videoclip, zo ontbreekt ringenspecialist Yuri van Gelder.

"Iedereen is belangrijk voor het team", zegt Zonderland. "Yuri is super goed op de ringen en dat levert veel punten op, maar het is wel ongunstig voor hem dat hij minder toestellen doet."

Van Gelder op zijn beurt heeft vertrouwen in zijn plaats in het team. "We hebben een mooie mix van jong en oud. Ik maak me geen zorgen, want ik sta er goed voor", aldus Van Gelder.

Kensington - WAR

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl