Christian Santos was twee keer trefzeker

NEC en Roda JC maken geen fout in Jupiler League

NEC heeft de laatste wedstrijd van 2014 winnend afgesloten. De koploper van de Jupiler League versloeg in eigen huis MVV met overtuigende cijfers: 4-1. Nummer twee Roda JC bleef in het spoor van NEC door FC Den Bosch met 3-1 te verslaan.

NEC kwam in de Goffert na vijf minuten op achterstand door een doelpunt van Bryan Smeets. Christian Santos zorgde voor de 1-1 ruststand. In de tweede helft nam de Nijmeegse formatie het initiatief. Anthony Limbombe zette NEC binnen drie minuten op 2-1. Dankzij een tweede treffer van Santos en een doelpunt van Tom Daemen boekte NEC een ruime overwinning.

Achtervolger Roda JC hield het verschil met NEC op zes punten na de overwinning op FC Den Bosch. Henk Dijkhuizen was al in de eerste minuut de maker van de 1-0. Na een half uur zette hij de Limburgse club ook op 2-0. Alexander Mols maakte het een kwartier voor tijd nog spannend door de aansluitingstreffer te maken, maar Nathan Rutjes gooide in de blessuretijd het duel op slot.

De Limburgse derby tussen VVV-Venlo en Fortuna Sittard eindigde zonder doelpunten.