Benito van de Pas in actie tegen Paul Nicholson
NOS SportAangepast

Van de Pas naar tweede ronde op WK darts

Benito van de Pas is op het WK darts (PDC) doorgedrongen tot de tweede ronde. De 21-jarige Nederlander was in zijn eerste partij met 3-2 te sterk voor de Australiër Paul Nicholson, de nummer 25 van de plaatsingslijst.

Van de Pas ging flitsend van start. Hij pakte de eerste set door met 3-0 te winnen. Nicholson nam daarna het initiatief over. Hij won twee sets op rij (3-0 en 3-1) en leek in de vierde set op weg naar de tweede ronde.

Van der Pas geeft niet op

Van de Pas was één leg verwijderd van uitschakeling, maar na een knappe comeback sleepte hij er een beslissende vijfde set uit. Daarin kwam hij met 2-0 voor, maar Nicholson capituleerde evenmin niet. Met twee keer 180 zette hij Van der Pas onder druk, maar de Australiër kon 41 niet uitgooien. De Tilburger klaarde vervolgens de klus met een finish van 109.

Van de Pas zal wel beter moeten gooien wil hij ver komen in het toernooi. De gemiddeldes lagen namelijk niet hoog: Nicholson kwam tot 85,49, Van de Pas tot 86,28.

Meulenkamp en De Vreede verliezen

Ron Meulenkamp wist zich niet te plaatsen voor de tweede ronde. De 26-jarige Nederlander verloor met 3-1 van Mark Webster. De 31-jarige Welshman profiteerde van het foutenfestival van Meulenkamp.

Webster kwam snel op een 2-0 voorsprong, maar was in de derde set de weg even kwijt. Meulenkamp pakte zijn moment en wist de stand op 2-1 te zetten. In de vierde set hadden beide mannen het vizier niet meer op scherp staan. Webster maakte echter minder fouten dan Meulenkamp en ging daardoor vrij simpel naar de tweede ronde.

Ook voor Ryan de Vreede viel het doek op het WK in de eerste ronde. De 22-jarige debutant was geen partij voor de Engelsman Dave Chisnall, de nummer acht van de wereld, en werd met 3-0 (3-1, 3-0, 3-2) aan de kant gezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl