NOS Voetbal

Rutjes: Hellemons blijft trainer van NAC Breda

Rutjes houdt vertrouwen in NAC-trainer Hellemons

Graeme Rutjes, technisch directeur van NAC Breda, blijft vertrouwen houden in trainer Eric Hellemons. Drie maanden geleden maakte Nebojsa Gudelj plaats voor de huidige coach.

NAC staat momenteel op de zeventiende plaats in de eredivisie en kreeg donderdag in de KNVB-beker een pak slaag van Excelsior (6-0).

Het loopt, ook na de trainerswissel, nog niet zoals gehoopt, moet Rutjes toegeven. "Binnen de groep is het nog moeilijk. De positie van Nebojsa was niet haalbaar meer. Ik moet zeggen dat zowel Eric Hellemons als Rob Penders (assistent red.) het goed oppakt. We voetballen wel anders en beter. Alleen de resultaten vallen nog tegen. De weerbaarheid, die baart me zorgen."

Geen ervaring op hoogste niveau

Hellemons had voordat hij bij NAC begon nog geen ervaring op het hoogste niveau. De 43-jarige Brabander was in 2011 de beoogde trainer van RBC Roosendaal, maar dat ging niet door omdat die club failliet ging. Hellemons was als coach wel werkzaam voor HSV Hoek (topklasse), SC Gastel (toen derde klasse) en de C-pupillen van NAC.

Rutjes vindt het geen punt dat Hellemons weinig ervaring heeft. "Eric heeft het in zich. NAC is een moeilijke club. Het voetbal valt tegen, dat mag ik niet ontkennen. Maar hij is na de winterstop zeker nog de trainer van ons."

NAC hoopt tijdens de winterstop een paar versterkingen binnen te halen. Zo lijkt Dirk Marcellis naar Breda te komen. Ook de transfervrije spelers Guyon Fernandez en Demy de Zeeuw kunnen eventueel aansluiten, zij trainen al enige tijd mee.

Rutjes: "De transfer van Marcellis is nog niet rond, maar er is wel contact. Maar we zitten nog in categorie 1, we staan onder curatele bij de KNVB. Dat is niet anders. De bond beslist over ons lot."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl