Veldrijdster Vos tweede bij rentree

  • NOS
    Marianne Vos, Katerina Nash en Katherine Compton

Bij haar eerste wedstrijd in het veld dit seizoen is Marianne Vos als tweede geëindigd. De zevenvoudig wereldkampioen moest bij de veldrit voor de wereldbeker in het Belgische Namen de zege aan de Tsjechische Katerina Nash laten.

De 27-jarige Vos reed de afgelopen maanden geen wedstrijden en ontbrak dan ook in de WB-koersen in Valkenburg (winst Katherine Compton), Koksijde en Milton Keynes (beide gewonnen door Sanne Cant). Op het loodzware parcours op de Citadel van Namen ging ze er snel vandoor en sloeg ze een flink gat.

In het vervolg betaalde ze de tol voor haar inspanningen. Ze werd achterhaald door Nash, waarna de winnares van het brons op de WK in 2011 de Nederlandse al snel achterliet en solo naar haar derde WB-zege reed. De Belgische Sanne Cant, leidster in de wereldbekerstand, werd zesde.

Diep in het rood

"Het is een goed begin", vond Vos, die pas afgelopen week terugkeerde van een trainingsstage op de weg in Florida. "Ik wist dat het loodzwaar zou worden. Veertig minuten diep in het rood rijden is iets anders dan je voorbereiden op de weg. Maar ik ben blij dat ik hier weer sta en het is mooi om meteen weer op het podium te rijden."

Ze richt vanaf nu het vizier op de wereldtitelstrijd in het Tsjechische Tabor. "Over vijf weken hoop ik er te staan en mijn trui te verdedigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl