Moustapha Sealiti ligt op de grond, terwijl twee agenten bovenop hem zitten.
NOS Nieuws

Hoofdpersoon politiegewelddocu weer aangehouden

De politie in Den Haag heeft vanmorgen een man gearresteerd die centraal staat in een documentaire over politiegeweld die gistermiddag werd uitgezonden. Ook bij de nieuwe arrestatie werd geweld gebruikt.

De NTR zond gistermiddag een documentaire uit over de relatie tussen de Haagse politie en allochtonen in de Schilderswijk. Centraal stond de Haagse Marokkaan Moustapha Sealiti, die zegt dat hij ernstig mishandeld is door een motoragent in een politiebureau. Daarbij brak hij zijn pols en raakte zijn rug beschadigd.

Onverzekerd

Volgens zijn advocaat werd Sealiti vanmorgen aan de kant gezet, omdat hij rondreed in een onverzekerde auto. De advocaat zegt dat de man ruzie kreeg met de agenten tijdens een discussie over de islam. Tijdens die discussie werd hij, naar eigen zeggen, vanuit het niets hardhandig tegen de grond gewerkt.

Een omstander heeft de arrestatie gefilmd. In het filmpje is te zien dat de man op de grond ligt, terwijl twee agenten bovenop hem zitten.

Slecht onderhouden auto

Zijn advocaat vermoedt dat er een verband is tussen de documentaire van gistermiddag en de aanhouding vanmorgen. De politie ontkent dat. Een woordvoerder zegt dat de man werd aangehouden omdat agenten een man zagen rijden in een slecht onderhouden auto. Ze deden een kentekencontrole, waaruit bleek dat de auto onverzekerd was en de man 1000 euro aan openstaande boetes had.

Een politiewoordvoerder zegt dat de man verbaal agressief reageerde en daarmee doorging na een waarschuwing. Bij de aanhouding werd geweld gebruikt, zegt de politie. De politieleiding toetst, zoals altijd in dit soort gevallen, het gebruikte geweld.

"Racistisch politiegeweld"

Omroep West zond vorig jaar een documentaire uit over racistisch politiegeweld in de Schilderswijk. Volgens de Nationale ombudsman was er geen sprake van structurele misstanden bij de Haagse politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl