Trainer Jürgen Klopp in de problemen met Dortmund
NOS Voetbal

Klopp blijft strijdvaardig in Dortmund

Hij reeg de successen met Borussia Dortmund aaneen. Kampioen in 2011 en 2012. De Duitse beker in 2012. De Duitse Super Cup in 2013 en 2014. Maar nu wacht Jürgen Klopp een andere uitdaging.

Zijn geplaagde ploeg sluit het jaar af op een degradatieplaats in de Bundesliga, met slechts vier overwinningen in zeventien wedstrijden.

Borussia Dortmund ging zaterdag met 2-1 onderuit bij Werder Bremen en moet zelfs vrezen dat het na zeventien wedstrijden op de laatste plaats belandt. Bij een zege vandaag van SC Freiburg op Hannover 96, gaat Dortmund als hekkensluiter kerst vieren.

We gaan rechtzetten wat we fout hebben gedaan.

Jürgen Klopp over de tweede seizoenshelft

De reactie van Klopp? "Ik zou ons nog niet afschrijven. We hebben te veel fouten gemaakt en nu staan we als idioten in de degradatiezone. Alle kritiek op ons is volkomen terecht. We hebben het slecht gedaan. We zijn compleet afgegaan. Maar zo slecht zijn we niet. Het goede nieuws is dat het jaar voorbij is."

Batterij opladen

Dortmund heeft een achterstand van dertien punten op nummer drie Bayer Leverkusen, dat op een Champions League-plaats staat. "We hebben nu de tijd om de batterij op te laden. We gaan rechtzetten wat we fout hebben gedaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl