NOS Sport

Goud voor aflossingsploeg in Seoul

De aflossingsploeg van de Nederlandse shorttrackers heeft de wereldbekerwedstrijd in Seoul gewonnen. Het team met Sjinkie Knegt, Freek van der Wart, Adwin Snellink en Daan Breeuwsma klopte in de finale Canada (tweede), China (derde) en Zuid-Korea. Vorige week in Shanghai werd de ploeg tweede, achter Zuid-Korea.

Knegt was op de aflossing de grote man. Op zeven ronden van het einde kwam hij op kop. Zijn teamgenoten wisten de leiding te behouden, waarna Knegt als afmaker de slotronden inging. De Zuid-Koreaan Kwak Yoon-gy stak hem voorbij, maar werd meteen teruggepakt door de Nederlander.

Individueel succes

Sjinkie Knegt vierde eerder op de dag al individueel succes. Hij pakte zilver op de 500 meter. Alleen de Koreaan Seo Yi-ra was sneller. Knegt lag in de finale lang vierde, maar hield uiteindelijk de Canadees Charles Hamelin en de Chinees Wu Dajing achter zich. Gisteren veroverde Knegt al brons op de 1.000 meter.

In de B-finale ging Freek van der Wart in de laatste bocht onderuit, waardoor hij als derde finishte. Hij werd daarmee zevende in de eindstand.

Bij de langste afstand was het podium geheel gevuld met Zuid-Koreanen. De race over 3.000 meter werd gewonnen door Lee Jung-su voor zijn landgenoten Kwak Yoon-gy en Sin Da-woon.

Bij de vrouwen kon Rianne de Vries geen potten breken op de 1.500 meter. De shorttrackster uit Friesland werd in de halve finales uitgeschakeld.

Op de 3.000 meter aflossing ging China met de winst aan de haal. De Chinese dames eindigden voor Zuid-Korea, Rusland pakte het brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl