NOS Voetbal

Van den Brom: zakten door ondergrens

Veel vragen bij Van den Brom

Na zeven wedstrijden zonder nederlaag ging AZ zaterdag met 3-0 ten onder tegen FC Utrecht. Tot teleurstelling van coach John van den Brom, die zijn ploeg al bij rust op een onoverbrugbare achterstand zag komen.

"We zakten door de ondergrens in de eerste helft", aldus Van den Brom. "We kwamen overal te laat en deden niet wat we hadden afgesproken. De tegenstander maakte hier gebruik van. Het had zelfs meer dan 3-0 kunnen zijn."

"We hebben met zijn allen gefaald", vervolgde de coach. "Dit is een teleurstellende nederlaag, die we nu helaas twee weken meenemen."

Goed gevoel

Van den Brom kijkt ondanks de nederlaag met een goed gevoel terug op de eerste seizoenshelft. Eind september werd hij coach van AZ en sindsdien noteerden de Alkmaarders in de eredivisie vier zeges, vier gelijkspelen en twee nederlagen.

"Ik durf het bijna niet te zeggen, maar we zijn goed bezig", aldus Van den Brom. "We staan niet zomaar op de vijfde plaats. Vanavond moeten we vergeten en doorgaan op de goede voet. We kunnen met deze jonge ploeg nog steeds voor mooie dingen zorgen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl