Marit Bouwmeester
NOS Sport

Bouwmeester loopt door straf medaille mis

Marit Bouwmeester heeft aan de zeilregatta om de Copa Brasil geen eremetaal overgehouden. De Friezin werd zaterdag in de medalrace van de Laser Radial bestraft wegens een verkeerde manoeuvre in de vervuilde baai van Rio de Janeiro en viel terug in het klassement. De Belgische Evi Van Acker won de slotwedstrijd met dubbele punten en pakte de titel.

Bij de mannen beloonde Rutger van Schaardenburg zich in dit olympische boottype met brons. Daarvoor volstond op de laatste dag een zesde plaats. De Brazilianen Robert Scheidt en Bruno Fontes stelden het thuisfront niet teleur en bleven eerste, respectievelijk tweede.

RS:X

Windsurfster Lilian de Geus pakte brons op de RS:X-plank. Ze had genoeg aan de vierde plaats om de Britse Isobel Hamilton van het podium te duwen. Hamiltons landgenote Bryony Shaw won vóór de Braziliaanse Patricia Freitas.

Dorian van Rijsselberghe haalde de finish niet. De olympisch kampioen bleef niettemin vijfde in de eindrangschikking. Zij trainingsmaatje Kiran Badloe kwam wel binnen, maar in de achterhoede. Hij eindigde als negende. De titel was voor de Brit Nick Dempsey.

Finn

Finn-zeiler Pieter-Jan Postma bleef op de slotdag aan de kant en gooide daardoor een medaille in het water. De Brit Giles Scott, al zeker van het goud, won voor de achtste keer.

Annemiek Bekkering en Annette Duetz volgden dat goede voorbeeld in de zwak bezette 49erFX-klasse. Mandy Mulder en Coen de Koning werden in de Nacra 17 tweede en eindigden in deze catamaran als zevende net achter Renee Groeneveld em Steven Krol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl