Dex Elmont (l), hier in actie tijdens het WK
NOS Sport

Kenamju promoveert naar Golden League

De mannenploeg van Kenamju is er niet in geslaagd voor eigen publiek de Europa Cup te winnen. De Haarlemmers verloren zaterdagavond de finale van Fighter Tbilisi. Dat stond al na drie partijen vast.

Junior Degen, Dex Elmont en Frank de Wit stapten na een ippon van hun Georgische opponent teleurgesteld van de mat.

Sjalva Kardava was te sterk voor Degen, Noegzhari Tatalasjvili vergrootte de voorsprong van Tibilisi door Elmont met succes in de houdgreep te nemen. Avtandil Tchrikisjvili besliste de eindstrijd voortijdig ten koste van De Wit.

Noël van 't End kon het vervolgens ook al niet bolwerken tegen Varlam Liparteliani, waarna Henk Grol de eer mocht redden. Dat lukte wel. De Groningse krachtpatser versloeg Adam Okroeasjvili en bepaalde de eindstand op 1-4.

De mannen promoveerden wel naar de Golden League, het hoogste Europese podium. Net als de vrouwen eerder op de dag. Dat was te danken aan de derde plaats in het Europa Cup-toernooi voor eigen publiek.

In het duel om brons werd Mulhouse met 3-2 verslagen. Birgit Ente, Nekoda Smythe-Davis en Esther Stam zorgden tegen de Françaises voor de winstpartijen.

Kenamju verloor in de tweede ronde van de Zwitserse favoriet Cortaillod (2-3), maar herstelde zich via de herkansing ten koste van Sjabolovka Moskou (4-1) en Samurai Wenen (4-1).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl