Door de redding kan Chris Lane zijn missie met de sevens-vrouwen richting Rio vervolgen
NOS Sport

Clubs akkoord met reddingsplan NRB

Het reddingsplan van de Nederlandse Rugbybond is aangenomen. Bij een bijzondere algemene ledenvergadering in Amsterdam stemde 85 procent van de 79 aanwezige clubs in met het plan waarmee een dreigend faillissement van de NRB moet worden afgewend.

Het plan houdt in dat alle volwassen leden 80 euro bijdragen, van junioren wordt 40 euro verwacht. Daarmee brengen de ruim 10.000 rugbyers 675.000 euro in. Aangevuld met een obligatielening van 350.000 euro en positieve resultaten in de komende jaren, hoopt de bond in 2017 het huidige tekort van een miljoen euro te hebben weggewerkt.

Tijdens de drukbezochte en volgens enkele aanwezigen emotionele vergadering bedongen de stemgerechtigden wel dat het geld wordt beheerd in een nieuw op te richten stichting, waarover de clubs het voor het zeggen hebben.

Pas als de NRB een akkoord heeft bereikt met de schuldeisers, stelt die stichting het geld ter beschikking aan de bond. Daarmee willen de leden voorkomen dat zij hun geld kwijt zijn als er alsnog een faillissement volgt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl