De selectie van Real Madrid bereidt zich voor op de finale
NOS Voetbal

Real Madrid gaat voor vierde wereldbeker

San Lorenzo zal vanavond in de finale van het WK voor clubteams met het mes tussen de tanden spelen. De Argentijnse winnaar van de Copa Libertadores denkt alleen op die manier de grote favoriet Real Madrid te kunnen verslaan.

De verschillen tussen San Lorenzo en Real Madrid zijn enorm. Het wordt dan ook het duel tussen David en Goliath genoemd. Ter vergelijking: San Lorenzo spendeerde de vorige transferperiode totaal drie miljoen euro, terwijl Real Madrid alleen al voor James Rodriguez tachtig miljoen euro uitgaf.

San Lorenzo, dat Paus Franciscus tot een van hun supporters rekent, heeft het strijdplan al klaarliggen. "We willen vechten voor elke bal alsof het de laatste is", zegt middenvelder Leandro Romagnoli. "Als we ze te veel respecteren dan zal het een onmogelijke missie worden."

Oud-trainer Diego Simeone, momenteel actief bij Atlético Madrid, waarschuwde zijn oude club al. "Geef Real Madrid absoluut geen ruimte." Romagnoli weet wat er dan gebeurt: "Dan zullen ze ons veel pijn doen."

Ancelotti: Real Madrid is klaar voor de finale

Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti kan weer beschikken over James Rodríguez. De Colombiaanse middenvelder moest de halve finale (4-0 zege op Cruz Azul) aan zich voorbij laten gaan wegens een kuitblessure, maar hij is voldoende hersteld. Hij zal waarschijnlijk wel op de bank starten.

Ancelotti weet dat Real Madrid de torenhoge favoriet is, daar is geen twijfel over mogelijk. "Ik geloof in ons team, we zijn goed voorbereid. We willen dit jaar goed afsluiten. We zijn rustig en voelen dat er iets moois zit aan te komen."

Het WK voor clubteams wordt in de huidige vorm sinds 2005 georganiseerd. Vanaf 1960 wordt echter al om de wereldbeker gestreden in een confrontatie tussen de kampioen van Europa en die van Zuid-Amerika.

Real Madrid kroonde zich drie keer tot wereldkampioen (1960, 1998 en 2002). De wedstrijd in Marrakesh (Marokko) begint vanavond om 20.30 uur en dan wordt duidelijk of de vierde eindzege een feit is.

Een samenvatting van de wedstrijd is te zien in Studio Sport vanaf 23.40 uur op NPO 1.

Real Madrid verslaat Cruz Azul

Winnaars WK voor clubteams (sinds 2005 in de huidige opzet)

EditieWedstrijdUitslag
2005São Paulo - Liverpool FC1-0
2006SC Internacional - FC Barcelona1-0
2007AC Milan - Boca Juniors4-2
2008Manchester United - LDU Quito1-0
2009FC Barcelona - Estudiantes2-1 (n.v.)
2010Internazionale - TP Mazembe3-0
2011FC Barcelona - Santos FC4-0
2012Corinthians - Chelsea1-0
2013Bayern München - Raja Casablanca2-0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl