Sjinkie Knegt won in Seoul al weer zijn vijfde individuele medaille in dit wereldbekerseizoen
NOS Sport

Elke wedstrijd wordt Knegt beter

In Seoul onderstreepte Sjinkie Knegt opnieuw dat hij bij de absolute top hoort van het mondiale shorttracken. Het brons op de 1.000 meter was al weer de vijfde medaille op zeven individuele afstanden in wereldbekerverband voor de snelle man uit Bantega. Maar het is nog steeds wachten op de eerste zege.

Helemaal tevreden was Knegt dan ook niet. "Ik ben er wel blij mee, maar ik denk dat er meer in had gezeten."

Knegt lag in kansrijke positie voor de winst toen de Zuid-Koreaan Kwak Yoon-gy voor hem tegen het ijs ging. Ook Knegt raakte uit balans en ging onderuit. Op de beelden was niet goed te zien of die val veroorzaakt werd door de Koreaan.

"Hij raakte me wel degelijk", is Knegt stellig. "Ik wou net binnendoor inhalen. Op het moment dat ik instuurde, haakte ik net achter zijn hand. Dat kan gebeuren, hij doet dat ook niet expres."

Kwak raakte me wel degelijk. Dat kan gebeuren.

Sjinkie Knegt over de oorzaak van zijn val

De zege was door de val buiten bereik, maar dankzij de derde plek is Knegt nu wel de nieuwe leider in de stand om de wereldbeker. "Dat voelt goed. Ik had het zelf niet eens door, normaal gesproken kijken we daar niet eens naar. Maar nu gaan we wel kijken of we deze positie vast kunnen houden, natuurlijk."

Toch valt het wereldbekerklassement in het niet bij de twee grote toernooien in 2015: de EK in Dordrecht eind januari en de WK in Moskou in maart. Bang om te vroeg te pieken is Knegt niet.

"Elke wedstrijd word ik beter. Vandaag plaatste ik me gewoon op klasse voor de finale, dat was de vorige keren wel anders. Hoeveel beter het nog kan? Ik hoop nog wel een stapje te kunnen maken."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl